Marián Hajduk

autor: Marián Hajduk

Regionálny riaditeľ Finsight

O mne

Orava. Krásny kraj na severe Slovenska, kde som sa narodil a v malej dedinke Brezovica aj žijem. Mám úžasnú manželku, ktorá učí na základnej škole a dve deti – dcéru Zuzku a syna Jakubka. Pred spoluprácou so spoločnosťou Finsight sa moja pracovná história dá rozdeliť do troch etáp.

V 1. etape môjho života som sa rozhodol bez akýchkoľvek skúseností s podnikaním a v mladom veku – 22 rokov, zobrať do prenájmu podnik – Bar s krčmičkou. Plán bol jasný, byť sám sebe pánom. Bolo to pekné obdobie, kedy som sa veľa naučil a priniesol ľuďom služby, pre ktoré museli v minulosti chodiť mimo obce. Problém bol v tom, že som pracoval 12 až 14 hodín denne. Po troch rokoch práce som sa rozhodol, že už nepredĺžim nájomnú zmluvu. Jednoducho som už ďalej nevládal.

2. etapa – hľadanie. Bolo to obdobie, ktoré trvalo cca osem rokov a vyskúšal som množstvo profesií. Pracoval som ako obchodný zástupca v gastro segmente, ako pilčík v lese, či obchodný zástupca, ktorý predával a rozvážal mäsové výrobky. Všetky tieto práce mali niečo spoločné – veľmi veľa času v práci, veľmi namáhavá práca a veľmi malý zárobok. 

Keď som už začínal byť bezradný, prišla ponuka, ktorá zmenila môj život. Samozrejme vtedy som to ešte nevedel posúdiť tak ako teraz, no rozhodol som sa, že to popri práci obchoďáka s mäsom vyskúšam.

3. etapa – prínos a služba. Na ponuke pracovať v Allianz – Slovenskej poisťovni ma zaujalo, že budem sám rozhodovať o tom kedy a koľko budem pracovať, či koľko budem zarábať. Hlavne sa mi však páčilo, že budem môcť pomáhať ľuďom, aby dostali peniaze, keď ich budú skutočne potrebovať.  Trvalo mi mesiac, aby som zistil, že to, čo som zarobil v predchádzajúcej práci za 50 hodín tvrdej práce za týždeň, som vo finančníctve zarobil za 6 hodín práce týždenne.

,, Trvalo mi mesiac, aby som zistil, že to, čo som zarobil v predchádzajúcej práci za 50 hodín tvrdej práce za týždeň, som vo finančníctve zarobil za 6 hodín práce týždenne.“

Ja ako manažér a môj tím

Napriek tomu, že mnohí známi v úvode nezabudli dodať, že tam vydržím dva, tri mesiace a skončím, dnes robím túto prácu už viac ako 14 rokov a neľutujem. Táto práca mi skutočne zmenila život. Stretol a spoznal som množstvo zaujímavých ľudí, počas množstva školení som spoznal krásy Slovenska a samozrejme som mal a mám možnosť  naučiť sa ako byť úspešný v práci s ľuďmi.

Náš tím dnes tvoria spolupracovníci, ktorí pôsobia hlavne v regióne Tvrdošína (Trstenej) a Námestova. Okrem týchto regiónov, by sme náš tím chceli rozšíriť aj v Dolnom Kubíne a horných Kysuciach. Okrem možnosti robiť prácu, ktorá ma baví a umožňuje mi učiť sa nové veci, je pre mňa a moju rodinu veľkým prínosom aj nadštandardný príjem, vďaka ktorému som si dovolil to, čo by som si predtým dovoliť nemohol.

Naše hodnoty

Mám rád slobodu, a preto možnosť sám sa rozhodovať o pracovnom čase, o príjme, o vzdelávaní, o tom, či chcem byť na pozícii konzultanta, manažéra alebo budem ďalej kariérne rásť na riaditeľskú pozíciu, je pre mňa na nezaplatenie. No najväčšou odmenou je pre mňa vďaka zo strany klientov. Keď ľuďom skutočne pomôžete vo vážnych životných udalostiach, keď im pomôžete vyriešiť problémy s bývaním, či poradíte v tých príjemnejších životných udalostiach, pochopíte, o čom táto práca v skutočnosti je. Je hlavne o službe, o dobrej službe, aby môj klient a môj spolupracovník bol vždy na prvom mieste. Dajme ľuďom viac, viac ako je naša povinnosť a vtedy nás budú klienti vyhľadávať a naši spolupracovníci nasledovať.

,,No najväčšou odmenou je pre mňa vďaka zo strany klientov.”

Spolupráca s nami

Pomoc mojim klientom bola pre mňa dlhé roky to hlavné. Dnes po 14 rokoch mám dosť skúseností na to, aby som dokázal naučiť mojich spolupracovníkov všetko, čo potrebujú k tomu, aby aj oni boli pri práci s ľuďmi úspešní.  Áno, aj mnohí z mojich existujúcich spolupracovníkov sa na začiatku spolupráce obávali zmeny.  Nechceli zo dňa na deň opustiť svoje zamestnanie a ísť do, z ich pohľadu, neistoty. Mali svoj ,,istý” príjem a o ten nechceli prísť. Na druhej strane si uvedomujem, že dnes viac ako polovica ľudí rozmýšľa nad zmenou svojej práce. Nie sú spokojní s príjmom, uvedomujú si, že stagnujú, že sa nemôžu nič nové naučiť, alebo robia prácu, v ktorej nikomu nepomáhajú.

,,Áno, aj mnohí z mojich existujúcich spolupracovníkov sa na začiatku spolupráce obávali zmeny.”

Práve z tohto dôvodu, dnes na začiatku našej spolupráce nechávame ľuďom istotu ich aktuálnej práce. Popri tomto ich však začíname učiť, ako uspieť v dnešnej rýchlo sa meniacej dobe. Ako viesť obchodný rozhovor, ako urobiť analýzu klientových potrieb, ako mu pomôcť a odporučiť služby špecialistu na daný segment trhu. Ak sa ľudia naučia ako pomôcť iným, ak to robia kvalitne – trh im za to platí nadštandardne.

Ak aj vy túžite po zmene, ale obávate sa nechať svoju prácu zo dňa na deň. Ak chcete riadiť svoj pracovný čas, učiť sa od najlepších odborníkov a lídrov, zažiť úspech a nadštandardne zarobiť, kliknite na link a pošlite mi svoj kontakt.